dimecres, 1 de desembre del 2010

5 a 0

El dilluns vam viure un dels grans partits de futbol que nomes es veuen un cop durant anys, el que passa es que el Barça d'en Guardiola ens esta fent acostumar a aquest tipus de partits. El Barça va jugar en curt, va moure la pilota d'una banda a l'altre i de davant cap enrere, sense deixar-li ensumar la pilota al Madrid. Hi ha la ja famosa jugada del segon gol, on els jugadors toquen la pilota 21 vegades en 58 segons abans de fer-li el segon a l'amic Casillas. El Barça va jugar amb una increible precisio, va pressionar i robar la pilota als defenses i va mantenir el to i la intensitat durant els 90 minuts. Poques vegades haurem vist un equip jugant amb aquesta intensitat, aquesta precisio i amb aquesta creativitat durant tot el partit contra un dels pitjors, sino el pitjor, enemic. Aixo es lo realment impresionat del partit, no els cinc gols, no perque fos el Madrid. Disfrutem tots els anys que aixo duri, perque ja sabem que el futbol va per cicles. Ara estem en el cicle bo del que es possiblement el millor equip de futbol dels ultims temps. Esperem que els tecnics, directius i nosaltres mateixos deixem fluir aquest Barça perque hi ha jugadors a la casa amb molt de futur, un estil definit i una estructura de club.


Un cop he parlat de futbol, comencem a parlar del circ que rodeja aquest esport. Malgrat la meva passio pel futbol i el Barça, que es veu reflectida en moltes ocasions en aquest blog, haig de reconeixer que es potser un dels esports envoltats de mes situacions, personatges i actituds esperpentiques. Quan juntes soberbia, prepotencia, mala educacio tens lo que, malhauradament, es avui el Madrid: Mourinho, Ronaldo, Sergio Ramos, Pepe o Valdano i Florentino, i queden difuminats lo que hauria de ser el Madrid: Casillas, Xabi Alonso, Ozil, etc... La porqueria que s'ha estat venent des de la premsa de Madrid, des d'aquests debats feixistes (Telemadrid, Intereconimia, etc...) on apareix gent,  la qual dubto que tinguin suficient educacio i coneixement per saber lo que estant dient, se l'estant ara menjant amb patates. Tota la pressio extra esportiva que estan intentant posar sobre les espatlles del Barça, els hi hem tornat on es parla realment de futbol, al camp de futbol! Ara, aviam com expliquen que s'han estimbat, que la cortina de fum s'ha esvait, que el crit i la xuleria ha fracasat. I mes important, que tot allo que els representa ara mateixa ha quedat tocat i humiliat. I que consti que no es l'equip de futbol el que queda humiliat, els que hem practicat algun esport sabem que a vegades reps 5 i a vegades en fas 5 de gols. D'un partit a l'altre tot pot variar molt. Els que queden en evidencia son tots aquells que fomenten i alimenten la soberbia i la prepotencia, els que no saben demanar mai disculpes (Mourinho, Ronaldo, Sergio Ramos, Valdano...), ni acceptar raonaments sensats i que al contrari justifiquen qualsevol tipus de comentari o actitud.

Per cert, a vegades quan s'afavoreix Barça o Madrid no es senyalant un penalty en una area que no ho era. Aixo es consequencia nomes de que Barça i Madrid trepitjen l'area mes sovint que altres equips. Encara que hi ha una gran diferencia, fins i tot historica, entre lo que el Barça es afavorit i lo que el Madrid es afavorit. Nomes cal veure el numero de penals assenyalats a favor de cada equip aquesta temporada. Pero aixo es una altre historia que mereixeria un post apart. On realment s'afavoreix als equips es sancionant a Ramos nomes amb un partit despres del que va fer dilluns i va veure tota Espanya. Patada a Messi mes agressio a Puyol i Xavi, que en teoria son companys de seleccio. Aixo senyors de la federacio de futbol no es nomes un partit de sancio (que es lo que normalment reps per una tarjeta vermella directa), aixo son alguns mes, sobretot si tens en compte que Quique Sanchez Flores (entrenador del At. Madrid) ha rebut una sancio de dos partits per una picabaralla al final del partit contra l'espanyol.

En definitiva cules a disfrutar de la victoria i de que la caverna mediatica madrilenya i espanyola esta ben fotuda i humiliada, la qual quan conve critiquen fins i tot a Xavi per estar lesionat, un jugador que els hi ha donat una Copa del mon! Ara es temps de gaudir el que estem vivint i seguir ignorant els atacs des de Madrid, com molt be fa en Guardiola! Aqui us deixo el link de les millors jugades del partit perque ho seguim disfrutant:
http://www.youtube.com/watch?v=hbzmEL6X2oY&feature=player_embedded#!