divendres, 14 de setembre del 2007

Queda molt camí per fer...


Doncs bé....sembla que España ens ha dit prou...a través d'un dels seus canals de poder, la RFEF (Real Federación Española de Futbol) ens han tallat les ales. Suposo que ja estàvem abusant, suposo que ja se'ls feia complicat veure que la selecció catalana disputava un partit de forma regular i que a més podia arrivar a tenir un poder de convocatòria més elevat que la mateixa selecció espanyola o que altres seleccions europees (darrer partit de la selecció en data FIFA). Que no oblidi ningú que darrera de la idea de la nació catalana amb les seves respectives seleccions esportives hi ha un bon grapat de gent, a la qual ara la RFEF ens han tallat la il·lusió.


Primer van voler maquillar el fet que Catalunya jugués partits amistosos fent jugar regions d'España també el mateix dia, regions que mai han tingut cap esperit sobiranista ni han fet cap reivindicació en aquest sentit, com poden ser Andalucía, Asturias o Murcia. Després ens van clavar un parell de gols amb la selecció d'hoquei patins manipulant les votacions que ens havien d'acceptar com a selecció mundial. I ho van fer a la seva manera de sempre...per darrera i manipulant en els despatxos. Després és de suposar que es comencessin a espantar amb el poder de convocatòria de Catalunya contra seleccions com Brasil per dos cops o Argentina. I el darrer partit de la selecció catalana de futbol contra Euskadi en data FIFA ja per ells va ser lo pitjor de lo pitjor. Catalunya i Euskadi van jugar i van omplir el camp (més de 56000 espectadors) superant en nombre de seguidors a seleccions europees potents en l'àmbit futbolístic i a la vegada històriques.


En aquesta darrera decisió hi ha molts interesos amagats i política, sí senyors perquè esport i política van relacionats ho vulguem o no, ho acceptem o no. Si no que algú m'expliqui a sant de què es produeix el darrer veto al Catalunya-EEUU. Segurament els que ara veten aquest partit seran els que quan un jugador català es manifesti en favor de la seva cultura o agafi una estelada després de guanyar algun campionat el criticaran i argumentaran que no s'ha de barrejar esport i política. No siguem hipòcrites almenys.


Senyors de la RFEF poden impedir un partit amistos de la selecció catalana argumentant qualsevol fotesa i segurament ho acabin aconseguint però no mataran mai un sentiment, una il·lusió, la que s'amaga darrera d'aquests partits amistosos de la selecció catalana....la il·lusió de tenir una selecció pròpia que la puguem sentir com a nostra!

5 comentaris:

Asimetrich ha dit...

A veeeer ... que tindre 0 comentarios queda malament. Així que en posaré un.

Tinc els meus dubtes de que es tracti de política i conxorxa (??... Àdhuc)entre els grans poders. Més aviat em sembla una mostra més de l'anticatalanisme d'alguns ciutadans d'aquell país (Espanya) entre els que es troba el president de la Feceració, que creuen que ens hem inventat una llengua per tocar els collons i ens acusen de insolidaris i avariciosos quan les nostres infrastructures cauen en picat.

Els polítics es mouen per interessos, et diuen el que vols sentir i si et toquen els collons és només un dany colateral. A aquesta altra gentussa (el presi)la impulsa un odi visceral, arrelat en la ignorància i la enveja més insana. Aquesta colla de desgraciats es pensen que ens foten, el puc imaginar assegut al seu sofà partint-se la caixa en veure la indignació del nostre poble. Però arribarà un dia que veurà, desde el seu llit de mort, que el poble català continua lluitant i defenent la seva identitat com ho ha fet sempre. I acabarà els seus dies adonant-se que tot el que ha fet en tota una vida no li ha servit de res contra un poble.

Per mi, que segueixi així si vol... més dura serà la caiguda.

Bon cop de falç ... shiu shiu

Asimetrich ha dit...

Per cert,

A datos personales, quan posa "ver todo mi perfil" es refereix a la silueta? És que no tinc pantalla panoràmica i no em cabrà la panxa.

Unknown ha dit...

Ep noi ! si bé no estic d'acord amb tot el que es diu si que hi estic en la finalitat.

Calen esforços per a que un sentiment que compartim milions de persones no es quedi en una expressió aillada que es repeteix de forma anual, i que cada any més està orfe de significat.

No només podem pensar això dels de fora si des d'aquí ens en fotem nosaltres mateixos. La Copa Catalunya és un exemple de com podem arribar a ser incompetents.

Aprofundiré més si cal en propers comentaris, però tant de bò (i aquí pico perillosament), els d'aquí tinguéssim les idees tant claretes com els d'allà (encara que els d'allà ratllen la xenofòbia). La paraula tots la posen d'estandard i tots som catalanistes i altres parides. Els fets demostren que el negoci de la pela, en el nom de Catalunya, no s'allunya tant dels negocis que es fan des de la pell de brau

noemi ha dit...

Tal com va dir un company de decepcions, per internet: QUE LES MEVES LLÀGRIMES DE RÀBIA OFEGUIN LA VOSTRA IGNORÀNCIA", estic completament d'acord en que has triat un dia preciós per iniciar aquesta aventura i evidentment ens agradaria acompanyar-te i compartir-te.
No puc entendre com ens titllen de separatistes, si com molt bé sabem tots de cada 30 ciutadans 13 parlen castellà, com podriem separar-nos d'aquells que ens han ajudat i ens hem sentit units pujant el nostre pais? tan de bò algun dia puguessim enriure'ns d'això, perquè significaria que per fi, som un pais català sense envejes, ni odis. Utopia potser??
Un peto fort i fins a la cervesa d'aquesta tarda!! VISCA LA PELA, PERQUE COM SEMPRE: LA PELA ÉS LA PELA!!!

Esther Sala ha dit...

Mira, ja saps que avui és un dia moooooooooooolt profitós, ja que estem disfrutant d'un bon ambient de treball!!ejem, o bé hauria de dir.............és Sta.Tecla i el que estem és disfrutant de la festa!!jeje
.........i algun vermut o altre, o no??? Doncs res, aki ho deixovale!!