dilluns, 1 d’octubre del 2007

Gorilla Biscuits in concert


Una de les grans cites del Hardcore de Nova York a Barcelona. Era el vespre del 26 de setembre del 2007. El lloc, una gran sala per concerts d'aquests tipus Razzmatazz 2, tot i que el preu de la birra el podrien revisar, és un concert de Hardcore no un dia normal de discoteca. Tot i ser un dimecres la sala es va omplir i amb una mitjana d'edat elevadeta.

El hardcore neix a finals dels anys 70 i principis dels 80. Els primers intèrprets són Bad Brains, Teen Idles, Middle class, The untochables o Black flag que tocaven un punk molt més ràpid que Sex'Pistols o The Ramones. Guitarres ràpides i ritmes de bateria accelerats eren els trets característics. A Nova York el Hardcore es va anar associant al moviment Skinhead degut a que les bandes de Hardcore del principi dels 80 estaven influenciades per el moviment oi!. D'aquesta associació Hardcore/Skinhead destaquen bandes com Warzone, Agnostic front o Madball. Aquestesbandes pioneres amb influències oi! i Streetpunk se les va denominar Hardcore Old School. Aquesta proximitat amb el moviment Skinhead va ser criticada entre 1985-1988, època dorada del Hardcore, per moviments de pensament positiu sobretot de la Youth crew de Nova York conformada per els membres de bandes com Youth of Today, Side by Side, Gorilla Biscuits, Bold.

Vam veure abans dels Gorilla un show molt enèrgic dels Cinder, els quals no els havia vist mai i em van semblar que estaven molt a la alçada de les circumstàncies. Temes potents i amb sentit. Després quan l'ambient ja estava caldejat i després d'esperar una miqueta van sortir els grans Gorilla Biscuits. Molts dels que estàvem al concert no esperàvem ja veure'ls mai, però sí...allí estaven després de 16 anys sobre de l'escenari i a Barcelona. Va ser un concert molt potent, se'ls va notar amb ganes des del primer moment i no van parar d'animar. Un tema darrera l'altre anaven sonant amb intensiat ferotge gran part de la seva discografia, no molt extensa però intensa. Una gran facilitat de connexió amb el públic el qual era partícep de les cançons en molts moments del show. L'escenari era un passadís de gent que anava saltant i els pogos es succeien un darrera l'altre. Van repartir aigua per tothom amb una mostra de solideritat amb el públic i alhora un desig de que el show no baixes de ritme i revolucions en cap moment. Cap al final paradeta no gaire llarga per no fer-se pesats i uns temes més de regal!! Aquesta gent estan en forma!

Ara només queda espera un show dels CIV...tant de bo!! Gorilla Biscuits thank you for a great show and see you soon!!

2 comentaris:

Nuni ha dit...

Eiiii!!

Inaguro la sessió de comentaris només per dir una cosa: Ara ja entenc perquè et diuen "pelut"!

Una abraçada!

PD: Es rumoreja que el Goblin77 ha fitxat...

Goblin77 ha dit...

lo bo és per quin equip he fitxat....