dijous, 27 de desembre del 2007

El clàsic de la lliga espanyola.

Era un partit que com bé deia el Puyal abans de començar la retransmisió feia més por que una pedregada. El Barça arribava amb la gran baixa de Messi, amb un Eto'o al que encara no se li pot demanar res i amb molts dubtes sobre els jugadors que tenien que jugar o no.

El R.Madrid amb un plantejament tàctic més a la italiana que mai va treure or del Camp Nou. Una defensa composada de 4 centrals, per tant molt forts a darrere, un mig camp fluix en quan a joc (vaja fluixíssim), però pressionant i una davantera amb tres homes que s'anaven intercanvian a gran velocitat, molt perillosa. En resum, un futbol molt directe, gens espectacular o bonic, però eficient. Sense cap estrella i tothom currant. El Madrid aquest any senyors/es té entrenador que amb quatre jugadors bonets està fent un equip. És així, per molt prepotent o estúpid que en Schuster pugui semblar, té idea i caràcter on cal que en tingui, al vestuari i al camp i potser li sobra prepotència a les rodes de prensda i comentaris postpartit.

El Barça davant d'aquest plantejament del Madrid, ja a priori tenia poc a fer. M'explico...contra una defensa tant ben posicionada si ningú marxa en l'u contra u hi ha molt poc a fer. No entro ja en polèmiques de Ronny sí o no. Considero que els mals del Barça no se centren només en el rendiment del brasileny. El cas és que cap dels davanters que el Barça tenia al camp (ronny, Et'o o Iniesta) marxava dels seu defensors. Estic d'acord en que els tres ho intentaven, però cap ho aconseguia. Ronny voluntariós, Iniesta elèctric però molt molt lluny de l'àrea i Eto'o gairebé contra quatre centrals...Imposible oi?

A part, tot i perdre.... jugadors com Xavi, Touré Yaya que estan cridats a controlar el ritme del partit seguien jugant al mateix ritme, o sigui, passada curta inofensiva sense verticalitat. Em direu que potser no és aquest el seu joc...doncs em sap greu però hi ha altres jugadors que en la seves posicions si que juguen de manera vertical i prenen responsabilitats. Em sap greu però ja no n'hi ha prou amb això. Observeu el gol de Baptista, jugador de la mitja del madrid...pared amb Van Nistelroy, trepitja àrea i gol. Mireu també com juga Cesc al Arsenal, com ho fa Lampard al Chelsea

En defensa el Barça no va estar malament del tot tot i que m'esperava més sortida de pilota. Un detall però important, en Puyol si juga de lateral ha de fer de lateral i no de central, mig defensiu i extrem alhora, perque al final la seva banda pot resultar un forat, no oblidem que per això no interesava Belleti. Un altre detall, tenim un dels laterals esquerra més bons que han passat pel camp nou a la banqueta. M'agrada molt Abidal defensivament, però jugant amb un Ronny a la banda, que no fa jugada fins a la línia i centre el lateral ha de pujar la banda, i en això Abidal va començar fort i s'ha anat diluint. En general, per això, podríem dir que la pressió del Barça és bastant suau i que el Madrid no tenia grans problemes per plantar-se davant els defensors del Barça.

Tota aquesta sèrie de detalls comentats... manca de pressió, no saber com desbordar la defensa blanca, no saber com esperonar el ritme de partit, canvis a les acaballes del partit gairebé, prudència en qui fer jugar, jugadors que marxen de les seves posicions, etc... és feina d'entrenador. Si els jugadors per el seu amor propi no ho estan tirant endavant, ha de ser l'entrenador amb decisions meditades i analitzades el que prengui la iniciativa...SR FRANK RIJKAARD ESPAVILI!!!!! Que no ho sabia el cos técnic com jugava el Madrid? Que no sabien que necessitàvem gent que desbordés al seu marcador al davant, gent pressionant al mig del camp? Molt bé en fer jugar en Ronny perquè és un valor actiu del club, però per favor que no se'l pot canviar quan ja no pot més? Tant lligat de mans i peus està senyor Frank Rijkaard? Per mi va ser de un impotència terrible veure com, amb Bojan i Giovanni, el partit es revolucionava quan quedaven ja només deu minuts. No es pot perpetuar jugadors en el camp o en l'once inicial pels galons ni perque esl que els substitueixen són més joves. El futbol avui en dia el juga el que està més en forma físicament i mentalment. Si no va treure en Ronny, el qual va ser tot voluntat, però no està amb la mentalitat adequada i el seu joc ara mateix és bastant pobre, només perquè el Camp Nou no el xiulés estem caient en la maledicció de la vaques sagrades. M'agradaria que prenguessin part en això els capitans, que per alguna cosa ho són. I que no tingui que aparéixer un dia l'Edmilson a posar els punts sobre les is, el qual precisament jugant deixa molt que desitjar degut a la seva irregularitat. Els jugadors són del club i no el club dels jugadors, que no s'equivoqui ningú. Visca la unitat del vestuari...però si aquesta afecta els resultats del club i el club en sí, aquesta unitat és una farsa! Per sobre de tots els jugadors que hi ha avui a can Barça hi ha el club i els seus seguidors, que som el gran patrimoni del club, una mica de respecte senyor Laporta, senyor Rijkaard i senyors estrelles del vestuari.

4 comentaris:

Jordi Pujol ha dit...

S´ha de vendre el Ronalpinhos, ja t´ho vaig dir!!! Ja fem tard...

P ha dit...

Homeeeeee!!! Primer s'hauria de vendre al Gudy, Ezquerro, Zambrota,...

Goblin77 ha dit...

Benvingut Jordi tot i el teu comentari escuet! jejeje!! Segur que en alemany t'haguessis allargat més....

El cas és que vendre o fitxar al desembre mai ha sigut molt útil. Potser l'any que es va fitxar Davids va ser l'any en què més productivitat es va treure d'aquests tipus de fitxatges.

Es possible llindar que aquest desembre Ezquerro ja el fitxin, Zambrotta crec que al final de temporada.

El cas és que ara no hi ha la mentalitat adequada per afrontar Champions o lliga,s'hauria de produir un canvi d'actitud molt bèstia, que esperem que es doni, com el que per exemple va portar a guanyar el R.Madrid la passada lliga o el que va fer el Barça un any que va remontar uns 17 punts al R.Madrid i gairebé li guanya la lliga, crec que el primer any de Rijkaard.

Jo no sóc massa partidari de vendes o compres ara per nadal. Lo que han de fer és aïllar-se dels comentaris, començar a treballar i patir i l'entrenador ha de fomentar la competència sana entre jugadors. Hi ha jugadors titulars, que no són el Ronny, que tampoc estan massa inspirats i no són ni criticats.

P ha dit...

Totalment d'acord amb el que has dit Albertinho, sense que serveixi de precedent eh! ;) No crec que vendre un crack al mercat d'hivern o fitxar a algú ara sigui la solució. I lo de canviar l'entrenador ara seria com llençar una temporada a la brossa sense intentar arreglar-ho, sinó que ho preguntin a Valencia com ha anat la cosa. Només afegir, que el que s'ha de fer ara és lo que diu el papa Eto'o, guanyar! guanyar! i guanyar! deixant de banda les floritures al camp i les tonteries de si juga un, l'altre o si es senta un crack o un altre. A l'últim partit li ha tocat a Deco estar a la banqueta, i s'ha guanyat, doncs collonut! A veure dimecres a la copa com va.

Per cert Albertinho, quin dels milers de porters que ha sortit a la premsa prefereixes? En un primer moment em va semblar el Pinto un a bona opció, però ara he vist que volen a l'Arnau i aquest coneix la casa. Tu que creus?

Força Barça!