dilluns, 16 de juny del 2008

AIR BERLIN parlant del que no sap


Fa uns dies el director general de la companyia aèria Air Berlín feia unes desafortunades declaracions al magazine de la seva companyia on deixava el català com a llengua que s'intenta imposar sobre el "afeblit" castellà a les nostres terres (entenent com a nostres els Països Catalans). Tot perquè el govern Balear intentava que el català tingués més presència dins la seva companyia. Lo que pot semblar lo més normal del món, ja que aquesta companyia està operant en territoris on es parla català (Aeroports de València, Palma, Barcelona o Eivissa), per aquesta companyia sembla ser una agressió contra el castellà. Aquest és un clar cas de desinformació i de no contrastar la informació, cosa molt greu en un director de una companyia aèria com Air Berlín. Evidentment, el responsable de la companyia a Espanya ha ratificat les paraules del seu director general.


Però si aquest pobre ignorant, anomenat Joaquim Hunold, o la companyia Air Berlín vol guerra la tindrà, us convido a firmar en el manifest d'aquí sota i propagar la informació aviam si li col·lapsem el email de queixes:

http://www.plataforma-llengua.cat/airberlin/

Aquí us deixo uns fragments de les declaracions d'aquest pobre senyor, que lo millor que té es que s'assembla a Lex Luttor...

"Hoy el castellano ya no es una lengua oficial".

“La partición de españa en nacionalismos regionales es de hecho un retorno a los miniestados medievales".

"¿Les tengo tambien que dar cursos de catalán por decreto a mis empleados? ¿Y los que vuelan a Galicia o al País Vasco querrán que nos dirijamos en gallego o en vasco? ¿Es que ya no hablan en castellano?"

No en tenim prou amb els feixistes d'aquí que ara a sobre des d'Alemanya ens vindran atacar la nostra llengua o altres llengües de l'Estat. Suposo que pel que llegeixo aquí aquest home només li calia afegir que 'con Franco todo iba mejor'. A part aquest discurs no us resulta familiar? Quines influències li suposeu amb aquest paio? No és el típic discurs de 'que el castellano está perseguido en Catalunya'? Afortunadament, com ja sabeu alguns, he estat uns mesos vivint Alemanya, i sé que això no és el sentir dels alemanys, sinó les declaracions d'un inculte més.

A més a més, Suposo que ha oblidat que a Mallorca mitja població es veu colonitzada per població alemanya buscant el sol i la platja i que, fins i tot, en alguns llocs els cambrers es dirigeixen en alemany directament als clients. Resulta que en aquesta terra "tant hostil", principal destí turístic de vostès, també si parla el català, a part de l'alemany i el castellà. Llàstima que vostè només vulgui sentir parlar de números i no tingui cap interès en conèixer la cultura d'allà on vostè fa negoci. Em sembla que està parlant del que no en sap i crec que molt mal assesorat! Em sap greu per vostè, no sap lo que es perd.

11 comentaris:

cocoon ha dit...

Estic totalment d'acord amb vosté senyor Pallejà. Jo ja he signat. I vosaltres?. Jo amb aquest "sujeto" li enviava una ensaimada farcida de cagarades catalanes. Ja veuries com s'espavilaria.
Fins aviat bloggers!!!
Carpe Diem bambini

Jose Ramos ha dit...

Oye!!, estuvo un tipo parecido al de la foto hoy, preguntando por un tal Goblin....no se....le dije que no sabía de nadie que se llame así.....

P ha dit...

Gonsalesssss!!!!!!! no siguis pilota!!!! jeje!

Asimetrich ha dit...

Ara haurien de vetar els vols de Air Berlin com a mesura de protesta. Aquest paio s'està fent d'or gràcies a la gent que tant critica... vaja tros de porc.

Asimetrich ha dit...

Ja que estem de anticatalans, atencio a El Pais, a l'article que parla del partit Franca-Italia d'ahir. Posa de volta i mitja a l'entrenador... i que diu d'ell?

"Nada peor que un técnico al que le da un ataque de entrenador. Lo padeció Domenech, ese catalán afrancesado con aire de cicuta, que convirtió a un vulgar lateral en un mal central postizo."

Cuidao cuidao, que ara resulta que el seleccionador es catala de tota la vida pero afrancesado?????

Goblin77 ha dit...

He llegit el comentari del País i m'he quedat perplex. L'anticatalanisme és un sentiment que aflora. I els nostres polítics segueixen anant a Madrid amb el ciri a la mà.

No em ve de nou, si us fixeu quan un atleta català guanyà alguna cosa normalment és el espanyol tal que ha ganado lo que sigui. En canvi si perd és el atleta catalan de nou.

Ahir llegia un article de Joan Barril referent a una enquesta en què es preguntava a la gent si se sentia anticatalana i un 14% responien afirmativament!

Deu ni do el país on ens ha tocat viure!

noemi ha dit...

Sóc incapaç d'entendre res! encara estic buscant i rebuscant als llibres d'història que és el que ha passat, perquè ens tracten així, però el que em sap més greu de tot, és que tot això passi al s- XXI som capaços de comunicar-nos amb tot el món però no som capaços d'entendre'ns, no ens escoltem...
Donant importància a aquest comentaris és fer crèixer les sangoneres.

Tifosso ha dit...

Trobo molt encertat el títol d'aquest post GOBLIN. Crec que el que ha passat és això, un indocumentat sobre el tema s'ha vist amb cor d'explicar una realitat de les illes balears que sent sincer, ni jo conec.
Per altra banda crec que anomenar-lo "nazi" com ha fet algun dirigent d'ERC en un blog, contribueix més a fomentar aquest odi envers "lo català". La resposta serena és la de no comprar el producte que ven aquest senyor, però no ens enganyem:
1. Aquest home viu bàsicament de portar "alemanys" cap a aquí, de manera que dubto molt que un boicot catalano-balear l'afecti molt, i 2. Molta gent que s'omple la boca de defensar catalunya i el català i demès segur que volarà amb aquesta companyia si li ofereix un vol 1€ més barat, és allò que deia en Pujol del "diga?".
La resposta davant d'aquesta persona que s'ha ficat en un tema del que no en sap res de res ha de ser no comprar el seu producte qui no li vulgui donar el seu sou. Ara bé si titllem de "nazis" una persona que simplement fa gala de la seva ignorància només contribuim a fer gran la bola i "alimentar la sangonera"

Jose Ramos ha dit...

Tiene un culo en el mentón....já!!

Goblin77 ha dit...

El que passa és que si és el revés les coses si que es posen malament. Exemple de què em refereixo...si el senyor Carod Rovira decideix dir que amb ell tant se li en fot les Olimpiades de Madrid es munta un merder increible que les televisions i diaris en van plens, s'organitza un boicot al cava i productes catalans, etc...En canvi, un gamarús d'una empresa alemanya fa una agressió lingüística cap a les llengües que es parlen en el conjunt d'Espanya i resulta que aquí no passa res i al govern central tant se li en fot si ens han faltat al respecte. I fins i tot aquí mateix creiem que no se li ha de donar importància a aquests comentaris. Doncs no estic d'acord! Aquesta actitud de sometiment constant és la que ens porta a aquesta falta de respecte continu en el que vivim.

Tant de bo Itàlia em doni una alegria! ;)

P ha dit...

Albertinho, en l'ultim comentari has estat molt fi xaval! Però saps quin és el problema? Que això només és en teoria i la moto que volen vendre, que tots som iguals a l'Estat Espanyol i que totes les llengües es respecten per igual... MENTIDA! En el fons, fent aquestes distincions que esmentes, es veu la distinció entre Espanya i Catalunya, aquí sí, aquí si que hi ha un bilateralitat (doncs no era tant difícil de dir jeje!). La llengua de l'imperi es defensa a mort i a la resta que els hi donin! Ara, per parlar de finançament, ja tenim lo del cafè per tothom! Jo no ho he pogut seguir tot, però de debò que no ha sortit ningú del govern central a tocar-li el crostó a aquest payo?????

Respecte al payo, no estic d'acord que parli del que no sap, a mi em sembla ben al contrari, que sap molt bé el que diu. A Alemanya, com dius en el post, aquest no és el sentiment general, per tant no se d'on li deuen venir les influències a aquest payo...