divendres, 14 de novembre del 2008

Apadrina un becari

L'Esther m'ha passat una informació respecte al mon becaris. Resulta que ara els sindicats, tipus CCOO se n'adonen de que les empreses, universitats, etc... s'abasteixen de becaris per a fer tasques que no els hi pertoquen. En teoria, un becari se l'agafa per formar-lo i perquè agafi experiència en algun camp. A la pràctica aquests becaris acaven fent tasques que no els hi pertoquen per contracte o condicions de beca. En el cas de la Universitat, el mon que conec de més aprop, tenim el cas clar dels becaris que fan la tesi, en la seva beca no diu res sobre fer classes, però acabem fent laboratoris, corretgint informes i en algun cas fent classes magistrals. A sobre en aquests laboratoris en molts casos no hi ha ni el professor responsable.

Ja està bé que el treballador cada vegada tingui menys drets i que els sindicats cada vegada siguin més partits polítics que fan campanya, enlloc de treballar i denunciar constanment les males pràctiques de les empreses o les entitats públiques. Aqui us deixo el video amb el títol 'Apadrina un becario' fet per la CCOO. Amb aquest vídeo aquest sindicat intenta que els treballadors denunciin les males pràctiques que les empreses duen a terme amb els becaris contractats. Es preten que els treballadors jugant-se la seva feina denunciï a la empresa perque tenen un becari que enlloc de fer tasques de formació està treient la feina de l'empresa endavant. També es pretèn que el becari accedeixi a un contracte laboral. El vídeo és bo si aconsegueix remoure algunes consciències serà encar millor. No seré jo qui el censuri. Però m'espero més dels sindicats, perque són ells els que poden denunciar a les empreses i donar suport als treballadors que ho necessiti. Si no sempre és el propi terballador, ciutadà o perrsona del món el que es té que barallar amb tot. Amb això vull dir, en resum, que estan molt bé les campanyes de conscienciació (si no costen gaires diners, és clar), però es necessiten accions clares i sòlides per darrere. S'han de recuperar els drets pels quals els nostres pares van lluitar!



Aquí teniu més informació sobre la campanya:
http://apadrinaunbecario.org/

4 comentaris:

zel ha dit...

Quanta raó, quanta...els becaris, els practicants, molts pobres només els volen per fer segons quines feines i sense cap reconeixement. Ha de canviar el món per força, coi!

Goblin77 ha dit...

I tant que han de canviar coses Zel!Sempre queda l'esperança, perquè la impressió és que cada cop els treballadors de arreu tenen menys drets. Quan anem a buscar feina semblem ovelles a punt de ser menjades pel llop. Aviam si els sindicats es posen les piles!

Vallve ha dit...

Et puc apadrinar a tu? Això sí, mentre siguis becari i no acabis la tesi ....

Goblin77 ha dit...

Home estaria bé Vallvé, i si vols em dones la meitat del teu sou! Què et sembla?