dimarts, 25 de setembre del 2007

Frank Rijkaard


Aquest és un home elegant, un home educat, un home senzill i amigable. Una persona que fuig de enfrontaments mediocres a l'estil Mourinho. Una persona que intenta parlar de fútbol quan l'entorn del Barça ja sabem tots que lo que interesa és buscar i trobar marro per omplir diaris i programes de debat. També és una persona propera als jugadors i identificada amb el club on pertany. Fins i tot direm que Frank Rijkaard va ser un gran jugador, potser un dels millors migcampistes de la seva època.

Ara bé, el bo d'en Frank no sap gestionar un vestuari, no ha sapigut dir prou. Un vestuari no es gestiona a base de dir a tot que sí i dir-ho amb bones paraules. En un vestuari de fútbol hi ha bronques, hi ha rialles, hi ha insults i hi ha reconciliacions. I lo ideal és que tot quedi al vestuari i al camp. Podríem dir que un entrenador ha de ser proper als jugadors però el suficienment distant com per quan cal aixecar el to de veu i deixar les coses clares. A la fi i el cap no oblidem mai que en un club ideal el entrenador hauria de ser el que mana per sobre de tots.

Per altre banda tenim un entrenador que des de que ha arrivat no se li ha vist preparar els córners ni cap altre tipus de jugada a pilota parada. Un entrenador que és incapaç de variar el sistema o aportar alguna nova estratègia després de perdre una sèrie de partits de manera calcada (miri's els partits contra Sevilla, València, Saragossa, Madrid, Chelsea o Liverpool de l'any passat per posar un exemple). Una mica de pressió del rival, una mitja que no acabava de crear joc ni de pressionar als rivals. Bàsicament el nostre joc és concentrava a esperar que Ronnie o Messi de jugada individual salvessin el partit. Per cert aquesta cantarella no us sona a lo que hi ha aquest any? Però potser estem millor en defensa això sí i hem guanyat ja a un rival directe. No entraré a discutir les opcions que hagués posat en pràctica jo, perquè senzillament no sóc entrenador, però ell si que ho és i no per canviar el sistema o alguna de les vaques sagrades en algun moment determinat deixes de ser el millor i et converteixes en el pitjor o en un entrenador que ja no juga a l'atac. Hi ha partits que les decisions des de les bandes canvien el signe del partit. A part és un entrenador amb respecte als galons...des de quan un equip de futbol es pot permetre el luxe de, perque algú és qui és, posar-lo en detriment d'un altre jugador que estigui més en forma. I que vol dir lo de protegir als xavals joves...per exemple, Bojan o Dos Santos si estan a l'equip estan en igualtat de condicions que els seus companys i si estan en millor forma per davant dels seus companys. Sino que faran els posaran a jugar a tercera. Això dels galons no pasa ni al futbol regional i passarà ara a can Barça a primera divisió.Per cert senyor Laporta que fot el Barça B a tercera...no serà per vendre el miniestadi o tindrà alguna relació? Espero que no!

Per últim i una cosa que m'ha acabat d'indignar és lo del partit d'Henry a la seva selecció. Aquí es jugava la final de la copa Catalunya i el bo d'en Frank decideix donar permís a Henry perquè estigui amb la seva selecció tot i no poder jugar per estar sancionat. Amic Rijkaard el club que paga aquest jugador del qual tu ets amic és el Barça i per el Barça guanyar la copa Catalunya és important. Perquè l'altre bona és que en Laporta vagi predicant les seleccions catalanes i resulta que el nostre entrenador va donant permisos a jugadors perque se saltin la final de la Copa Catalunya. Això seria un altre tema però senyor Laporta la defensa de lo català no es fa només de boquilla per quedar bé sino amb fets.

Hi haurà qui em direu que en Frank gestiona molt bé el vestuari i què va guanyar la Copa d'europa, no creieu que amb jugadors com Ronaldinho, Etoo, Giuly, Deco, Iniesta, Larsson Xavi o Puyol i altres nomes que em deixo, en plena forma i entenen-se de meravella ja hi havia gran part de la feina feta? Potser aquests jugadors no van amagar la realitat. D'altra banda gestionar un vestuari, quan tots els jugadors que poden portar problemes si no juguen són titulars indiscutibles perquè estan en forma, no ha de resultar molt difícil. Per mi la realitat és que tenim un entrenador que és una gran persona, era un gran jugador però és un entrenador mediocre.

5 comentaris:

P ha dit...

De tot el que ha dit el company globin77 estaria tan sols d’acord en dues coses: que en Frank Rijkaard és una gran persona i que va ser un enorme jugador. És l’entrenador que ens va treure dels anys de sequera en que ens van deixar d’altres com en Van Gaal, en Serra Ferrer o en Charli (aquest si que és una gran persona!!). D’acord, quan va guanyar la copa d’Europa i les dues lligues tenia un equip increïble, però cal recordar que aquest equip l’ha fet en Frank, no tan sols pels fitxatges que es varen fer, ja que això es podria atribuir a el conjunt de tècnics del Barça, sinó a la capacitat d’unir un grup de molt bons jugadors per a fer un equip. Si no, tan sols mirar l’exemple dels galàctics, el qual va petar per tot arreu per culpa d’un entrenador amb massa mà dura.

En aquests moments el Barça té un equip que a finals de la temporada passada ni tan sols podíem somiar. Amb la incorporació de jugadors com l’Abidal o el Milito es reforça una defensa que l’any passat va fer aigües. També cal destacar el centre del camp amb un Touré impressionant que posa les coses dificils a l’Iniesta, en Xavi i en Deco. I finalment la davantera amb Messi com a superestrella i a l’espera de que en Ronny i l’Henry agafin la millor forma. Sense oblidar-me clar, de l’Eto’o, que quan torni de la lesió segur que torna a ser decisiu (com el vàrem trobar a faltar a ell i al Messi la temporada passada!!!). Un cop més, el bo d’en Frank ha sabut fitxar per cada línia del camp allò que es necessita. Rellegint aquest últim paràgraf, em tornen a passar pel cap els galàctics :S ... i això em fa pensar ... que faríem si no tinguéssim en Rijkaard com a entrenador?

Posem pel cas que tinguéssim un entrenador d’aquest amb mà de ferro (tipus Capello o Mourinho), els quals volen ser les úniques estrelles del seu equip i no deixen cap mena de creativitat als jugadors. Com gestionarien la presència d’en Messi, l’Eto’o l’Henry i en Ronaldinho. Sense parlar de que, segurament els dos joves cracks de la pedrera (Bojan i Geovani) no haguessin pujat al primer equip i estarien un any a tercera morts de fàstic o en qualsevol altre equip europeu. Un altre exemple, els entrenadors tipus Benítez del Liverpool o la majoria dels que entrenen a Itàlia. Entrenadors que juguen amb 9 “payos” davant del porter i un davanter corrent a munt i avall com un boig. D’acord fan una pressió molt forta i surten al contraatac, però..., ja està preparada la gent blaugrana per veure un jugador tipus Messi perseguint al lateral més cops dels que entra a l’àrea? O veure com l’equip rival té més possessió de pilota que el Barça? Segurament si els resultats acompanyen, es podria aguantar una temporada però a la mínim estaríem demanant la seva dimissió. Fixeu-vos que he posat com a exemple entrenadors de primera línia, ja que no vull ni pensar si algun dia vingués al Barça algun entrenador com el Luís Aragones :S Això sí que faria por!!!

En Frank, agradi o no, és el millor entrenador que el Barça pot tenir avui en dia. És una persona fonamentalment dialogant, que no entra en polèmiques absurdes i principalment amb molta mà esquerra. No m’imagino a cap entrenador del panorama mundial capaç de dur un vestuari ple d’estrelles millor que en Frank, on cada jugador intenta sobresortir per damunt dels altres i que sense un entrenador com en Frank ja s’haurien barallat entre ells.

Finalment, per contradir al company globin77, en Frank és una gran persona, fou un gran jugador i és un entrenador collonut, probablement el millor que pot tenir el Barça avui en dia, i per damunt de tot, és una “payo” amb molta “psicologia” per a portar endavant un vestuari com el del Barça.

VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!!

Asimetrich ha dit...

joeeeeeeeeeerrrrr

Però quin rotllo que teniu

Res, a mi el que més m'ha agradat és la foto del Rijkaard-Caganer...

Unknown ha dit...

En un dia com avui, en el que l'actualitat blaugrana es convulsiona amb el tou de lesions musculars, és bò fer una reflexió: és possible que tot i les baixes, el Barça segueixi jugant bé o guanyant, encara que sigui en detriment de la fantasia i en favor de la solidesa?
Si la resposta és afirmativa, i el temps donarà a treurà raons, és indiscutible que el paper de l'entrenador hi té un paper fonamental.
La dinàmica positiva d'un equip només la manté l'estat anímic de la plantilla, i tal i com diuen fins i tot els detractors de Rijkaard, aquest és el seu fort.
Per tant, és clar que Rijkaard és més que una anècdota en el bon funcionament del Barça.... .....que segueixi !!!

Goblin77 ha dit...

Tot i que els resultats són bons i el joc blaugrana ha millorat molt, que un arbre no faci que deixeu de veure el bosc. Per exemple partit d'ahir...Barça 3 At Madrid 0. El Barça tota la segona part guanyant bé sense patir... Els centrals Puyol i Milito acabats de sortir d'una lesió i juguen tot e partit...Rijkaard té Thuram escalfant a la banda gairebé tota la segona part però finalment no fa cap substitució en defensa. Segona, Deco va tenir una tarjeta groga gran part de la segona part i per unes mans va estar a punt de ser expulsat, al final acaba el partit i no és substituit amb el risc corresponent d'expulsió i enredar un partit que no tenia cap tipus de perill de perdre's. Tercera, Henry i Ronaldinho tornen a jugar gairebé el partit complet. Són substituits a 6 i a 10 minuts de l'acabament del partit per Bojan i Dos Santos. Tots dos feia estona que caminaven pel camp després d'haver fet un bon partit, però ja cansats. Si l'entrada de Dos Santos i Bojan s'hagués produït abans l'atac blaugrana hagués revifat i el At Madrid se n'hauria emportat 5 i no tres. La profunditat d'aquests dos jugadors no està sent utilitzada per Rijkaard, perque té por de canviar les vaques sagrades abans d'hora? Això és el que en dieu control del vestuari? Jo això li dic cobardia, li dic fidelitat als cracks per sobre de lo que realment hauria de fer un entrenador.

Un entrenador no ha de ser un amic, al igual que un pare tampoc ha de ser un amic ha de ser pare. DOncs bé Rijkaard no pot ser un gran amic de joves i petits, ha de ser entrenador, estratega, valent. Si el Barça segueix amb aquests bons resultats ja tornarà aquella cançoneta de que en Rijkaard ha sapigut reconduir el Barça, jo segueixo amb lo mateix hi ha una gran plantilla amb jugadors de gran caràcter i molt de futbol amb un entrenador bastant normalet tirant a tou!

Esther Sala ha dit...

Crec que necessita un segon apartat el sr.caganer, no Albert?!!!

jejejje