diumenge, 25 de novembre del 2007

Aplaudiments per la iniciativa de l'Espanyol


L'Espanyol és un club amb el qual poques coses comparteixo en quant a pensament amb la seva directiva o afició. Però per un cop tinc que aplaudir una de les iniciatives que el seu entrenador va anunciar que prendrien a partir d'ara. El senyor Valverde va anunciar que no tirarien la pilota a fora quan hi ha un jugador estès a terra. Per tots és ben sabut que aquesta és una tàctica en la majoria dels casos per perdre temps o tallar alguna jugada de contracop.


Jo els aplaudeixo i si algú els vol acusar de manca de 'fair play' que pensi si el que està a terra exagerant el seu dolor o simplement perdent el temps n'està tenint de 'fair play'. Crec que és una iniciativa que va en favor dels que ens agrada el futbol. Aquesta jugada de tirar la pilota a fora fa temps era una jugada que es repetia potser cada cinc o sis partits i ara a cada partit es repeteix una o dos vegades


'Fair play' sempre i en tots els esports, però 'fair play' de veritat no malentès. En un partit hi ha 4 àrbitres que poden aturar el joc en qualsevol moment si és necessari.

2 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Estic d'acord amb el concepte de fair play que defenses. Però l'actitud de l'espanyol no se si farà que el joc es pugui endurir més. L'exemple el pots trobar, sense anar més lluny, al partit del barça d'ahir, quan l'iniesta estava a terra i el recreativo passava de tirar la pilota fora. La conseqüencia va ser una tarja groga per Abidal (o va ser Tourè?) que podria haver estat perfectament vermella, per aturar el joc "a la força" amb la finalitat que atenguessin a Iniesta.

Crec que abans de pendre una decissió així, l'Espanyol podria haver optat per iniciar una campanya a favor de la sanció dels jugadors que simulin lesions per aturar el joc, igual que es sanciona els jugadors que fan "piscinazos" per aconseguir un penal.

Goblin77 ha dit...

Però es que per exemple la jugada d'ahir ja la podia haver aturat l'àrbitre. I no he vist la jugada si era o no falta. Però el que ha de fer el jugador és seguir jugant i no perque hi hagi un company a terra perdre elñ nord de vista. Sembla que ara a la que cau un dels nostres llavors entrem amb ràbia, perque suposem que el equip contrari és antiesportiu. L'equip contrari no té cap obligació de llançar-la fora. Si ho fa bé i si no també i ull, que no t'ernganxin mal col·locat que et fan un gol.

El àrbitre i els seus 3 assistens crec que són prous per valorar si han d'aturar o no el joc. Els equips han d'estar atents a reaccionar a qualsevol cosa que pasi.

Segur que allí on estàs tut no veus tanta gent estirada a terra demanant auxili en mig d'un partit!