dilluns, 10 de desembre del 2007

La Vall del Silici


La Vall del Silici, o Silicon Valley, és el nom de la regió sud de l'àrea de la badia de San Francisco al nord de California (Estats Units). Delimitat a la badia de Santa Clara i la meitat sud de la península de San Francisco. El nom va ser creat per el periodista Don C. Hoefler al 1971. Silici (silicon) es refereix a la alta concentració d'empreses en la zona dedicades als ordinadors i als semiconductors. I el terme vall (Valley) ve donat per la situació a la badia de Santa Clara.

L'ubicació de empreses d'alta tecnologia a la vall es deu a dos homes William Shokley i Frederik Terman. Aquest últim era professor a la Universitat d'Stanford i va considerar que aquesta zona sense utilitzar de la terra de la universitat seria perfecta pel desenvolupament immobiliari i va establir un programa per incentivar als estudiants a quedar-se allà. Dos dels estudiants a qui va convèncer van ser William Hewlett i David Packard els quals posteriorment crearien l'empresa Hewlett-Packard, una de les primeres en establir-se al territori la qual ja no tenien relació directa amb la NASA ni la marina americana.

Aquest complex és avui la casa d'empreses de renom, que a tots reconeixem ja que, qui més qui menys, té algun producte d'aquestes empreses a casa, com Hewlet-Packard, Apple Inc., Intel, eBay, Sun Microsystems o Adobe systems entre altres. I també el lloc on resideixen universitats tant importants com les de Stanford, Silicon Valley, San José o Berkley (no ben bé al lloc però amb una forta relació en quan a investigació).

M'ha agradat aquesta història i he decidit escriure un post relacionat perquè fruit de promoure un indret on estudiants puguessin interaccionar, tant dins com fora de les aules, va néixer una de les zones més punteres avui en quant a informàtica i coneixement, així com en desenvolupament industrial. Hem sembla un bon exemple d'invertir en recerca i desenvolupament i crear una vall próspera a partir del no res. Potser països com el nostre podrien aprendre d'aquest model.

Si algú en sap alguna cosa més...el convido a completar aquest post sobre la vall del silici...

9 comentaris:

Jose Ramos ha dit...

Una mica extens i avorrit, a més un contingut sense interès.....mès que per a sacsejar els peus....

Peus de Porc a la brasa!!!!!!!!!! y pinxito Donostiarra!!!!!! per a tot el món...

Asimetrich ha dit...

jajaja ... Ara escriu un de ben independentista a veure si la vall del silici ve a visitar-te

P ha dit...

Molt bo dj raman! un català molt més que correcte, encara que un comentari una mica obtús!!! jajajjajaja!

Unknown ha dit...

Nen, he consultat les bases de dades i he descobert que antigament era conegut com a la Vall de les Delícies del Cor. Per què? ens preguntarem ansiosos.... doncs vet aquí que com ja deveu saber és una zona força rics en vinyes, cultiu d'hortalisses d'elevada.Aquest potencial agrícola conjuntament amb les inversions que han fet possible l'entremat tecnològic i industrial en l'àmbit de la informàtica i telecomunicacions han captat els científics més preparats.
Per això, la reflexió és lògica:
Si a Vilafranca o St. Sadurní d'Anoia hi ha vinyes i cultiu d'hortalisses ( que també n'hi ha). Si ja coneixem si fa no fa el potencial de la nostra universitat ( i que esperem que millori) i el del nostre govern (no podem esperar ja gran cosa). Perquè no agafem les ments privilegiades (aquí que sigui las vanitat de cadascú la que dicti la decisió, construim un piset a Vilafranca i que la URV i la Generalitaty hi fotin calers?.
Mñes o menys, es el mateix que els incis del Silicon Valley oi?.
No crec que ho tinguem tant lluny, però ens cal empenta que la tenim, i que algú ens aplani el camí de pujada ( això ja no ho tenim).

Vallve ha dit...

Asimétrico, No hace falta que albertinho escriba nada de carácter independentista …ya estoy aquí. La verdad es que me ha gustado mucho el artículo, albertinho, gracias por el detalle. Supongo que lo has escrito en mi honor. Ha dado un carácter mas interdisciplinario a tu blog. Los comentarios de prisma han estado también muy bien, aunque el equivalente al Silicon Valley en Europa es el Málaga Valley situado en la ciudad costera de Málaga, España. La verdad es que el Málaga Valley no tiene nada que envidiar a su homólogo Americano.
Supongo que el artículo es demasiado cultural para ti dj raman, ¿verdad? No te he contestado a tu comentario anterior en el blog del llindar porque sinceramente, dj raman, no te endiendo. No te enfades por lo de las “boludeces”.

Jose Ramos ha dit...

Tranquilo Enjuto Majamuto, la conexión volverá sola, por más que enciendas y apagues el router....

Pero me gustaría que definas que es lo que querés decir con artículo demasiado "cultural", haciendo incapié en TU concepto de cultural.
Comencemos por decir que cultural, es relativo a cultura.
Cultura: La cultura es una abstracción, es una construcción teórica a partir del
comportamiento de los individuos de un grupo. Por tanto nuestro conocimiento de
la cultura de un grupo va a provenir de la observación de los miembros de ese
grupo que vamos a poder concretar en patrones específicos de comportamiento.
Utilizaste la palabra cultural como una herramienta vocal que le de importancia a la parrafada que escribiste.
La chorrada de Silicon Valley que llamás "artículo demasiado cultural", ha sido copiada y pegada en menos de un minuto desde la wikipedia por Mr Goblin77.....Y ya me contarás que fuente de información kultural es esa, jajaajajaja...


Ala!!!, cajhcarla chato!!!!!

Asimetrich ha dit...

oooeeee ooeoeoeoeeeee

Goblin77 ha dit...

Bones a tothom i especialment al company silicon, veig que no ha calgut cap comentari independentista perquè em vinguis a visitar....tu tranquil...posat còmode que aquí potser aprens alguna cosa. Així, obriràs una miqueta més la ment, el món no acaba amb el Zaplana i col·laboradors i les seves 'ciudades de vacaciones'.

Jose Ramos ha dit...

jeejejejjee....me gustó lo de Zaplana...