dimarts, 19 de febrer del 2008

Kosovo independent, ... Espanya covarda!

La història va ficant a cadascú al seu lloc, suposo. Resulta que a la nostra 'grande y libre' Espanya hi conviuen diversos pobles i cultures amb divereses llengues. Diverses nacions sense Estat propi amb absoluta llibertat. I una merda!



Als Balcans la petita nacionalitat albano-kosovar s'ha autodeterminat. Ha exercit la seva llibertat de fer-ho. Diversos Estats ja han acceptat el dret d'aquest país a autodeterminar-se. Entre ells Estats Units amb interessos propis més que coneguts, els de ficar bases militars el més aprop del Kremlin o de Xina, per tenir una bona situació estratègica. Per tant no és un bon exemple, però si que ho són els diversos països europeus o de l'Amèrica del Sud que ja ho han fet. Altres països, on es troben curiosament aquells que tenen conflictes de nacionalitats dins les seves fronteres, han optat per no reconèixer el nou país, emparant-se en la legalitat internacional. Aquella, que quan cal, se n'obliden fàcilment! Espanya tenia una oportunitat de ser valenta i reconèixer un dret de un poble i no ficar-se a l'alçada de Putin o el govern xinès. Però ha seguit demostrant la mateixa covardia de sempre...la por a que la 'grande y libre' es desfaci. Uns diuen que clar...estem en campanya i ara no es moment de posicionar-se, perquè qualsevol posició pot decantar la balança. A mi em sembla que pujin uns al poder o els altres l'assumpte serà el de sempre. Aquí una Espanya arcaica i antiga, i poruga encara en molts sentits, mai farà accions reals per crear una societat, on realment, convisquin els pobles en absoluta llibertat (s'entén també contemplar el dret a autodeterminar-se). Això ens posa, a nivell europeu, a l'alçada de mentalitats gregues o rumanes, també amb minories amb aspiracions autodeterministes dins les fronteres. Perquè no es treuen tots plegats la careta i es posen la de nacionalistes espanyols, que està més d'acord amb els fets.

Felicitats Kosovo!!! Però vigileu ara s'han de fer les coses bé i no caure en revenjes i fanatismes incontrolats! És moment de desenvolupar-se, sortir de la pobresa i tancar ferides.

8 comentaris:

P ha dit...

Tio, veig que avui en dia si no fas un post sobre Kosovo no ets ningú, jejeje! La veritat és que jo sobre Kosovo se ben poca cosa, només que és una regió on s'han estat matant gairebé des de sempre. Bé, suposo que deu haver estat un punt estratègic en mig d'orient i occident (com la resta de països de la zona). També el suport o no a aquesta independència ha estat per motius estratègics com esmentes. Els EUA per poder col·locar bases a la zona es posen a favor, Espanya per no veure un precedent d'independència unilateral es posiciona en contra. I Sèrbia? doncs, tot i que els deu fotre (per això han emprès accions diplomàtiques), ho han hagut d'acceptar ja que en un futur no massa llunya també volen entrar a la Unió Europea. Tot ha sigut bastant previsible, ara bé, no crec que això sigui la fi del conflicte dels Balcans. Tan de bo m'equivoqui. I també espero, com diu l'Albertinho, que ara no hi hagi represàlies cap a la població sèrbia de Kosovo.

Jose Ramos ha dit...

Mmm...tío, tiíto....no se si se debe festejar demasiado la independencia de Kosovo....
Un estado que se comenzó a liberar de Servia a partir de una guerra civil cruel y con armas proporcionadas por Estados Unidos????...., te parece que Estados Unidos esté apoyando de forma legítima este nuevo estado???
Hay un dicho que dice "cuando la limosna es grande, hasta el santo desconfía"....Ahí llego al punto de que al oir la noticia me dió cierta alegría por un pueblo que pasó por lo que pasó; pero cuando detrás vienen los ánimos estadounidenses y el apoyo a Kosovo....empiezo a mirar de reojo...
No te olvides cuando a Afganistan le apoyó porque le convenía estratégicamente....
Ojo, ojo....no está todo dicho aún y puede sorprenderte lo que pase en los próximos meses...
Y sobre lo que hizo Espanya creo que es por cautela...., no se.., no es algo demasiado claro aún para estar inclinandose por una cosa o por la otra....falta tiempo para ver que camino llevará eso...

Goblin77 ha dit...

Estados Unidos como ya digo en el post, credibilidad zero. Per otros paises europeos ya han tomado posiciones (Francia, Gran Bretaña, Alemania,...) así como paises de America del Sur.

En canvio, España está instalada en el miedo de sentar el precedente. La situación no és comparable a Catalunya, pero claramente son ellos los que empiezan comparando.

Los Balcanes es una zona en que se podría decir muy bien aquello de que quien este libre de culpa que tire la primera piedra. Varias matanças, exterminios ètnicos (o intentos), guerra civil, etc... Si la separación en diversos Estados mantiene la paz no me parece una mala solución.

Asimetrich ha dit...

Per a mi ho important no és si USA recolza o no la independència deKosovo, sino el fet que els seus ciutadans hagin escollit la independencia i ara tinguin un pais. Tot ho demés ... cadascú tindrà els seus motius per reconèixer o no kosovo.

Llindar: Però homeeeeeeee com no has fet un post sobre Kosovo? per favoooooooorrr jejejeeee

P ha dit...

Ho volia fer asimetrich, però llavors t'acusen de copiar, que no hi ha idees jejeje! bla bla bla jejeje!

Roger ha dit...

Si heu llegit el meu post, ja sabeu l'opinió que en tinc respecte d'aquest tema. Crec en la democràcia i si un poble, a través del su parlament, aprova amb el 100% dels vots la independència, chapeau, endavant i sort. Malgrat tot, crec que per Sèrbia és una gran injustícia; pel que dic, perquè crec que encara els penja l'etiqueta de "dolents" i l'arrossegaran durant anys. Per què la comunitat internacional no dóna suport obertament al procés a Txetxènia? per què no es mullen el cul allà? per què ningú opina sobre el "conflicte" entre Flamencs i Valons a Bèlgica? fa més de mig any que aquell país no té govern...o per què ningú posa sobre la taula la situació a Espanya (tot i que, sincerament, crec que estem molt lluny de que a Catalunya o a Euskadi un procés similar es voti amb el 100% dels parlamentaris a favor...) Sèrbia és Sèrbia, i se l'ha castigat i se la seguirà castigant pel que uns militars sonats, no s'explica de cap altra forma, van fer, amb Milosevic al capdavant. Això funciona així, la 2a guerra mundial va acabar el 1945 i Alemanya no va poder estar unificada i reconeguda internacionalment fins 44 anys més tard...La comunitat internacional castiga, i manté els càstigs durant dècades.
Però aquest tret els pot sortir per la culata perquè la independència de Kosovo pot portar a una nova esestabilització de la zona. A saber, les comunitats sèrbies de Croàcia i Bòsnia-Herzegovina ja han demanat la independència d'aquests països per annexionar-se a Sèrbia...i això és una bola de neu que cau per una pendent nevada. Separant es fomenta l'apologia de la diferència, o el que és el mateix: l'apologia de la raça pròpia.

Jose Ramos ha dit...

Leyendo sobre el tema....y hechos históricos...., con el criterio que se le da la independencia a Kosovo....La corona Inglesa debería darle la independecia a los Kelpers (habitantes de las Islas Malvinas) que también la reclaman....; pero porqué no lo hacen???..mmmm....alguien está jugando a estrategias en el mundo??
Este ejemplo demuestra que no les conviene a algunos....
Desde mi posición...no son inglesas, jejejeje..., son de Maradona...jajaja

Goblin77 ha dit...

Bones Roger!

Perdó en la tardança! Ara ja torno a tenir la paradeta cap amunt.Si bé és cert que és una zona on queden molts rancors i que podríem dir que està en perillosa dinàmica com bé dius, jo diria que si una majoria de la població decideix proclamar l'autodeterminació, no crec que sigui cosa del estat veí o de cap més estat prohibir-los-hi.

Jo no crec que en aquest cas es faci apologia de la raça pròpia, simplement és que si degut a les circumstàncies dues comunitats no saben conviure és millor estar separades per estalviar mals menors. En quant a les polítiques i els governs de Sèrbia crec que deixen molt a desitjar i sí, és cert que la comunitat europea necessita potser uns anys a perdonar certes imatges vistes als Balcans, moltes per culpa dels serbis.

En quant al teu post quan deies que aquest territori era abans serbi i no albanès, seria com si ara els àrabs que van ocupar la península tornessin i diguessin que aquesta terra era seva. La història va evolucionant, hi ha una dinàmica de certs pobles que van i venen però el que compte crec que és lo que la majoria de la població de la zona decideix en democràcia.

De totes maneres és un tema força complex. I crec que ens queda força lluny, no sabem tots els condicionants. A mi el que més m'emprenya és la actitud espanyola.