dijous, 20 de març del 2008

Un altre crack que marxarà per la porta de darrera...

Deixant al marge les actuacions de Ronaldinho, la seva possible falta de compromís d'aquestes darreres 2 temporades o la seva, simplement, baixada de rendiment, què està fent el Barça?

De tots els que estem al lloro del futbol sabem que aquest tipus de cracks, aquests jugadors genials, tenen de 2 a 3 temporades bones en un equip. Fins que el cicle s'acaba i necessiten nous reptes o noves motivacions. O fins que 'la mala vida' truca a la seva porta i sorgeixen certs canvis de preferències que acaben afectant la mentalitat en què un jugador salta al camp. He posat mala vida entre cometes perquè no em refereixo a drogues, prostitució, alcoholisme, sinó a contractes publicitaris, alguna sortideta de nit com qualsevol jove, viatges promocionals, etc...que lo que fan és distreure i cansar als jugadors. Tot això que acabo de dir és independent de si un jugador cobra més o menys, entenent que tots cobren molt i tenen gran potencial econòmic.


En el futbol hi ha cicles, hi ha ratxes de bon joc, de mal joc o de poca punteria. I jo sempre he dit que ni quan els diaris els posen al nivell dels Deus o ni quan els posen al nivell de delinqüents, no reflexen la realitat. En Ronnie ha baixat el ritme i això hi ha un cos tècnic amb l'entrenador al seu capdavant per avaluar-ho. També hi ha un secretari tècnic i un cos mèdic. I a dalt de tot hi han directius i el president del club com a màxim dirigent. És a dir hi ha tot un entremat tècnic esportiu per observar les situacions i prendre decisions. El problema és que a can Barça no s'ha pres ni una sola decisió des de fa temps. Resulta que tot és sempre una basa d'oli. Hi ha un bon rotllo que flipes. Però resulta que les coses no funcionen com haurien de funcionar tot i tenir una de les millors plantilles que s'han tingut mai, almenys en quant a cromos.

I ara, a sobre, un cop més enlloc de donar la cara i prendre decisions, per més polèmiques que siguin, el Barça va públic un comunicat mèdic que posa en evidència en Ronnie i en Rijkaard. Resulta que les lesions d'en Ronnie o bé no existeixen o bé son mentida i el bo d'en Rijkaard ho tapa tot. Això és la nova manera d'actuar del Barça senyor Laporta? No són capaços de fer traspassos de jugadors a temps i treure rendiment de les inversions fetes, d'anar renovant amb joventut la plantilla, tampoc de fer respectar el codi intern del vestuari, de investigar i sancionar portes endins les lesions que no són lesions i les excentricitats dels jugadors.



És curiós perquè jo vaig votar aquesta junta amb la què vam arribar a lo màxim i després no s'ha sapigut gestionar l'èxit i han anat perdent crèdit i més crèdit. Ara mateix, ja no els podria tornar a votar perquè crec que no són prou valents per seguir portant aquest vaixell i que comencen a utilitzar l'atac per l'esquena. Segurament, a final de temporada, veurem la típica sortida per la porta del darrera de can Barça d'algun d'aquests jugadors que ens ha fascinat però que no s'ha venut a temps.

5 comentaris:

Roger ha dit...

La veritat és que jo penso que si un jugador no està compromès amb el club, només hi està per guanyar quartos, i en tal cas, que se'n vagi a jugar a Qatar o als USA. El Ronaldinho va ser un gran jugador, i encara ho podria ser si no estitués emborratxat d'èxit i avorrit de que li cantin totes les alavances del món. És un paio que encara no té els 28 anys i que, si volgués, podria seguir jugant a gran nivell tres o quatre anys més (quants anys tene VanNistelroy, Scholes o Ballack?).
D'altra banda crec que el Barça és un club que té un entorn tòxic. Aquí qui mana és el diari SPORT i el MUNDO DEPORTIVO. Manen perquè volen manar i perquè els ho deixen fer. I donat que són diaris han de vendre; i vendre un dilluns després d'un partit és fàcil; però com pots vendre diaris el dimarts, dimecres, dijous i divendres?? doncs transforman-te en un preudo-tabloïde groc que intoxica; i el Barça es deixa intoxicar. Sempre ha estat així, no és nou; per tant, tampoc cal extranyar-nos; és el modus operandi blau-grana: que vinguin els millors jugadors del món, que aquí n'arruïnarem la carrera!

Esther Sala ha dit...

A mi m'ha agradat moooooooooolt la imatge de la porta a la platja, oberta.....M'agrada!!!

Asimetrich ha dit...

Ei que diuen q el ronaldinho esta mancat d'afecte? Collons un tio q te a 120000 persones aplaudintlo i corejant el seu nom li falta afecte?... Quin es el tipus "d'afecte" q li manca???

Goblin77 ha dit...

En Ronnie podria donar un bon rendiment amb entrenament intens i sense distraccions estúpides. En això estem d'acord. Però Roger pensa que el joc d'en Ronnie era molt explosiu i desequilibrant. I això amb 29 anys és difícil de recuperar. El Ronaldinho té que posar-se en forma i a part trobar el seu nou estil. Els jugadors que cites no tenien la seva explosibilitat, són jugadors rematadors o de gran recorregut i gran fons físic. Sí que estic d'acord amb tu en què quan un jugador està pensant més en els seus problemes, la seva imatge, etc.. ha arrivat potser el moment del canvi d'aires. El moment de canvi d'aires de Ronnie potser va ser a final de la temporada passada.

En lo de l'entorn tòxic és veritat. El que pasa és que moltes vegades és el Barça qui utilitza el vehicle de l'entorn. Com en el darrer comunicat mèdic. El que passa que els jugadors i tècnics han de ser prou professionals, no tant passionals i influenciables, per fer la seva feina independenment del que pensin els diaris i la massa social que envolta el Barça.

P ha dit...

Tiu! fot un post sobre el Zambrota, el Gudy i la resta de petardos que té el barça!!!
Que quan el Ronnie no juga no guanyen ni a un grup de pàrvuls!!!

I ja que hi estic posat, encara que estic lluny i no tinc tota la informació m'ha semblat fatal lo del parte medic, des del club es preten que l'entorn es posi en contra del Ronnie i pel que veig ho aconsegueixen. Segurament sortirà per la porta del darrera, però no crec que sigui l'unic, malauradament, segurament Deco ho farà també. Messi i eto'o? sino a la temporada que ve, a l'altre tambe marxaran per la porta del darrera. I en Bojan? 3-4 anys i al carrer, per la porta del darrera. A no, que aquest és de la casa i un bon noi. Ara, a l'Ezquerro encara el tenim a la plantilla, en Zambrota no rasca bola! (perdó, l'altre dia va fer la primera centrada amb cara i ulls des de que esta a can Barça), per això ja teniem al Belleti! L'Henry fa una jugada cada 3 partits, però segur que l'any que ve segueix, aquest és un bon noi.

Bé ja veurem que passa, jo espero que aquest any encara guanyem alguna cosa (lliga i/o champions) i que aquests que manen al club no facin cap bejenada com carregar-se a tota la plantilla i fer-ne una de nova a base de jugadors mediocres, però bon nois que no crein problemes a fora del camp.