dimecres, 1 d’octubre del 2008

Lo que m'ha deixat Santa Tecla 2008

Aquest és un resum com un altre...el que va veure els meus ulls i la meva càmara...en poden haver de molts altres, de millors i de pitjors, però una gran frase seria dir que en la diversitat del que veiem la nostra retina ho absorvbeix i en el nostre cervell es crea la imatge de la Festa Major. Deu ni do eh per començar!

Santa Tecla va començar amb força un diumenge ja amb castells on Vilafranca va donar una altre bona lliçó de com fer castells. Per la nit, a la Pl del Rei, vam poder gaudir del grup Ska Cubano, per mi el grup més divertit de la festa major. No és el meu estil de música favorit, però s'hi van deixar la pell i van interaccionar molt bé amb el públic. El grup el formaven una série de grans músics (tant d'edat com d'habilitat), cada un vestit d'una manera i amb una personalitat propia. Van fer que els que estàvem a la plaça i encara no ens creiem que Santa Tecla havia arrivat, comencéssim a creure-ho i a escalfar motors.

Dilluns va ser dia de flamenc o fusió, diga-li com vulguis... Va estar força bé el flamenc per exemple de D'Callaos (dilluns nit pl Font), no pas el d' El bicho (quin freaky cregut de ser alguna cosa), massa místic i un concert mancat totalment de ritme i de sintonia amb el public. L'únic bo es que van tenir la oportunitat de veure el concert des d'un balcó de la Pl de la Font molt proper a l'escenari. La vista de l'ambient des d'allí dalt podeu imaginar que era espectacular!

M'abstindré de comentar res sobre els Sirex i els Mustang, suposo que hi ha d'haver festa MAjor per tots els gustos, colors i edats. No és un acte exclusiu del jovent.

Seguirem per destacar el concert de la troba kung fu, els quals van escalfar la gent, amb Obrint Pas que van fer un tros de concert foten-li una miqueta de canya amb cançons prou reivindicatives. Aquí vam disfrutar com feia temps (dimecres nit)! No poso fotos per no ferir sensibilitats. De tant en tant una miqueta de canya i dir les coses pel seu nom també hauria de lligar amb Tarragona i la seva Festa Major.

El divendres gran concert del Laments of Silence que lamentablement vam arrivar tard i van tocar molt poc. Després vam començar un periple per les grans orquestres de la nit a Cos del bou, Passeig de lesPalmeres amb una gran Batukada improvisada, etc... I és clar trobar-se a tothom i fer una birra a cada paradeta reivindicativa d'alguna cosa! ;)

I arrivem al gran concert de la Festa Major per el dissabte nit, el mític Rosendo aterrava aal barri de Torrefora amb el seu Rock potent i proper. Aquí podeu veure una mostra de que el paio segueix en forma:





Per la nit després del gran Rosendo vam anar a parar al Passeig de les Palmeres on vam gaudir dels Ara mateix (Ska-Reggae) i els Revolta 21 (hardcore). Els primer comandats pel gran Titot (ex de Brams) es van marcar un tros de concert amb molta força i arrivant al públic. Es va veure clar que aquest paio porta molts anys sobre els escenaris. Els segons van començar amb un hardcore força potent que la pluja va fer esvair-se. Després ens vam mullar una mica, mentre acabavem la cervesa i/o cubata. No poso fotos que si no crearé un precedent molt perillós....però tela marinera!

La mítica baixada de l'àguila va tocar aquest any en diumenge i a la gent li va costar arrencar, però finalment deu ni do! Tots seguint l'àguila, la mulassa i tot el bestiari a ritme Amparito Roca. Aquesta cançó que deixa afónica a mitja població durant deu dies!




Al dia següent balls de dames i vells amb el seu humor picant que esquitxa tota la plana major de Tarragona. No se'n va salvar ningú! Ho vam veure a una de les meravelles de Tarragona .... la plaça de Dames i Vells! Després el gran seguici popular amb tot el bestiari i els diversos balls per la part alta! La veritat va ser molt divertit veure-ho!

Empalmada i Castells de l'endemà van ser passats per aigua. No és Santa Tecla si no hi ha algun dia amb pluja. Tot i així ens va respectar prou aquest any!

Dimarts grans focs artificials, en la meva opinió força avorrits aquest any. Després, per anar acabant, van portar els Dr Calypso a les Granotes i la Salseta del Poble Sec al Palau firal (per la pluja). Quina llàstima tenir que triar entre aquests dos senyors de la organització!!! Nosaltres vam triar Dr Calypso, feia temps que no els veia i els tios seqgueixen en forma. Els veus i sembla que no hagi passat el temps. Van animar molt la encara força gent que seguiem de peu! Esperaven trobar una gent rebentada ja i ens van trobar amb ganes de festa un dimarts nit! Es van tenir que posar el mono de feina i repassar uns quants clàssics! Aquí us deixo un fragment...


A l'endemà una cosa espectacular, digne de veure, els castells a la Pl de le Cols i la passejada dels pilars des de la Catedral fins l'Ajuntament. Senzillament increible! Jutgeu vosaltres amb aquest fragment. Això és només la sortida, després fan tot el carrer Major, baixenla empinada baixada de la Misericòrdia i creuen longitudinalment la Pl de la Font fins l'ajuntament. Una autèntica proesa, una mostra de força i resistència. I això que més d'un dels que ho fa porta uns quants dies de festa a sobre. Els castellers que veureu són els Xiquets de Tarragona. Malhauradament en aquesta ocasió van caure a la Baixada de la Misericòrdia, però crec que això no resta gens de mèrit a la seva proesa.




I sorollosa traca final després de un correfoc força llarg i espectacular però poc intens. Doncs un any més s'acabat i hem d'esperar un any per tornar-hi. Teclers i tecleres fins l'any que ve....

Post dedicat a Asymetrich i el Llindar....vosaltres també hi vau ser! ;)

4 comentaris:

Vallve ha dit...

Albertinho,m'ha agradat la frase amb la que comences el post "... en la diversitat del que veiem la nostra retina ho absorvbeix i en el nostre cervell es crea la imatge de la Festa Major". Deu n'hi do, estàs fet tot un poeta i jo que em pensava que eres de ciències ...

Hi ha altres fragemnts que no m'agraden tant:
"Santa Tecla va començar amb força un diumenge ja amb castells on Vilafranca va donar una altre bona lliçó de com fer castells." Suposo que la frase és per provocar, però no em puc estar de saltar i replicar que la seva actuació no va estar a l'alçada de les expectatives i que altres colles que també hi eren es mereixen que les esmentis, com la colla vella dels Xiquests de Valls i els Xiquets de Tarragona (que van carregar el tres de nou amb folre).
M'ha agradat molt el video del pilar caminant. Com anècdota dir que l'enxaneta és el fill del segon del pilar. També dir que hi va haver altres colles que també van caure amb el pilar.

Goblin77 ha dit...

Home no pots comparara el que a Vilafranca amb els Xiquets d'aquí...juguen altres lligues, es com comparar el Barça i el Nàstic...

Ei que van caure els del pilar no té importància, el esforç que suposa pujar i baixar les escales i anar fins aon van arrivar (BAixada Misericòrdia) per mi té molt de mèrit. Et noto sensible respecte els temes castellers... ;)

Asimetrich ha dit...

Gràcies per la dedicatòria i pel resum nen. Això de fer malabars amb els dies de festa per poder arribar a tot arreu és difícil i aquest cop ho ha pagat Santa Tecla, però espero que no torni a passar. Em queda el consol que vas consumir tota la meva part de cervesa de les festes i suposo que alguna que altra mamadeta també :-). Ens veiem en breu.

Goblin77 ha dit...

Jo ho vaig fer en homenatge a tu...ja ho saps!! Demanava les birres a parells i me les bevia alhora també...per a que estan els amics.... :)