diumenge, 8 de febrer del 2009

Un Barça impresionant!!!!

I per què no tornar a reengegar aquest blog parlant de futbol? I per què no fer-ho parlant d'autèntic futbol? O sigui parlar del Barça!

Aquest Barça és increible i lo que està fent és impronosticable, impensable, inimaginable, només somiable i desitjable! Un equip llançat a guanyar totes les competicions que juga! Tant de bo així sigui.



El Barça ha fet 59 de 66 a la lliga! Això és alucinant. Aquest és un Barça de records amb els seus tres davanters titulars dins dels jugadors candidats pel golejador de la lliga (Eto'o, Messi i Henry), però és un Barça també de bon joc i un Barça humà i humil, potser gràcies a la mà del seu entrenador.

Aquest Barça va començar amb una derrota amb el Numància i un empat a casa contra el Racing. Un escenari que genes feia presagiar el vendaval de joc, gols i records que vindria després. El Barça és avui en dia un exemple a imitar i admirar. Tal com a vegades critiquem amb foça per canviar lo que no va bé, hem de saber elogiar lo que és increible i una feina molt ben feta.

El entrenador d'aquest Barça ha sapigut infondre als seus jugadors una força i unes ganes admirables. El Barça presiona des de tres quarts de camp, recupera un munt de pilotes i surt a l'atac amb una velocitat digne de Carl Lewis o Linford Christie i amb la pilota enganxada al peu. En Pep juga amb els de la casa, amb els que viuen els colors, amb jugadors que han renascut amb fitxatges que s'han revaloritzat i adaptat a les mil meravelles. I encara més sorprenent, el Barça juga en ocasions amb la mateixa alineació que l'any passat i segueix complint i amb nota. Com és de necessari a vegades un anàlisi exhaustiu del què ha passat i un canvi des de lo més profund. A vegades val la pena tot i que el canvia hagi pogut ser doloros...Ronaldinho, Deco, Rijkaard, moció de censura, etc... Ningú realment, ni els detractors de Guardiola, ni els que el defensaven es podien esperar aquests resultats. Ningú, encara ara, ens creiem que aquests jugadors estiguin tant motivats, que tots estiguin a un nivell més que bo, que lluitin des del primer minut fins al darrer tot i guanyar i de molt a vegades, que toquin de peus a terra i que 'treballin' gairebé 8 hores com les persones normals. Guardiola ha humanitzat el futbol i resulta que a sobre les coses li funcionen i molt bé!


El Barça té jugadors increibles, de dibuixos animats com Messi, Iniesta, Alvés o Eto'o. Té treballadors incansables i alhora amb una tècnica increible com Xavi, Busquets o Touré Yaya i homes de confiança i seguretat com Piqué, Puyol o Marquez i sobretot té una plantilla que surti qui surti està motivat i porta minuts a sobre, un altre mèrit d'en Guardiola! No hi ha jugadors que han de jugar per decret ni altres que no juguen mai i simplement escalfen banqueta.

Ara el nostre joc de can Barça ja l'hem recuperat, ara el soci ja està content. Aquest és el Barça que ens fa sentir orgullosos, el què guanya perquè s'ho mereix i fins i tot els rivals es treuen els barret. Algo que sempre ens diferenciarà del etern rival. Nosaltres quan guanyem és perquè estem desenvolupant un joc que destaca per sobre de la resta. Ara falten els títols. En el futbol malhauradament sempre manen el resultats. Però de moment tenim grans jugades, un entrenador que dóna una lliçó de futbol i de humanitat en cada roda de prensa que el sentim, uns jugadors treballadors, motivats i amb il·lusió! Un Barça exemplar! Que segueixi la festa si us plau!

2 comentaris:

zel ha dit...

Tot i en tot d'acord...només una cosa, vols dir qu el nostre entrenador no pren alguna cosa? De vegades em fa pensar en mi mateixa quan no tinc els ansiolítics al dia... Sovint el veig neguitós...

Goblin77 ha dit...

Es que ho viu amb intensitat Zel...és la canya quan dóna indicacions als jugadors!! Algún dia foatrà aterrar un avió al ben mig del Camp Nou! ;)