dijous, 20 d’agost del 2009

Ni autocomplacencia, ni excuses si us plau!

Faig una parada en el cami de la variacio genetica per retornar a un tema mes del poble, com es el futbol. I concretament parlar del Barca. Ja fa temps que em pregunto com funciona la sseccio del club encarregada dels fitxatges del nostre estimat equip. Avui al Sport llegeixo que el nostre apreciat Txiki Begiristain diu: Txiki: "Los jugadores que necesitamos están imposibles".


Tot i que el Txiki es un paio que em cau molt be en aquesta ocasio discrepo totalment. Els jugadors que li interessen el Barca estan escampats arreu del mon en lliues desconegudes. Son forts, joves, habilidosos i amb unes ganes bojes de lluir la samarreta del Barca i guanyar la copa de europa! Aquests son jugadors desconeguts com quan es va fitxar Stoitxkov. Us enrecordeu? De fet per fitxar a Dani Alves, Ribery, Mascherano, Ibrahimovic, Cesc, Kaka o C. Ronaldo em poden posar a mi o a la portera del senyor Nunez. Pero jo entenc que la secretaria tecnica no ha d'anar a buscar nomes cracks mundials ja contrastats. Al meu entendre ha de crear un entramat de observadors que els permetin trobar les joves promeses amb ganes de triunfar i amb aquests anar renovant l'equip. Evidenment quan algun crack es posi a tiro i no suposi hipotecar-se com fa el Madrid, ho han d'aprofitar. Pero no Txiqui, els jugadors que necessita o necessitava el Barca (ja que la temporada al meu entendre ja ha comencat i l'estan tirant endavant els mateixos de l'any passat mes la cantera) estan esperant i no son impossibles.

Per altre banda llegeixo a en Xavier Sala Martin afirmant que: "Al final ha resultado que no estábamos tan mal". Doncs si senyor Sala Martin, estavem fatal i per aixo es va canviar l'entrenador i van desapareixer la meitat dels membres de la junta, perque estavem fatal! Va caldre un soci que promogues una mocio de censura perque els membres d'aquella junta i com a principal responsable el president Joan Laporta, no en tenia ni idea de que fer i perpetuava en el carrec una persona que permetia que el vestuari fos una casa de barrets.


A mi aquesta frase em sona a autocomplacencia ara que tot va be i la del Txiki a excusa. Si us plau, no caiem en els mateixos errors d'altres anys. Ara que tot va perfecte no comencem a ser autocomplaents, a dir que tenim el millor equip del mon (aixo senyors ja sabem que varia molt rapidament), ni ens comencem a conformar amb excuses tals com que els jugadors estan cars. La politica que ha de portar el Barca no es aquesta.

3 comentaris:

Asimetrich ha dit...

"Faig una parada en el cami de la variacio genetica per retornar a un tema mes del poble, com es el futbol."

La ciència hauria de ser també quelcom "del poble", marquès de la variació genètica :-P

En quant al que dius sobre el Barça, estic d'acord. Però de un i do la cantera! Sembla que sigui un dels clubs que més aposta per la formació de jugadors, fent autèntics jugadors can Barça.
Pel que fa a l'autocomplaença... són molt polítics (o ho volen ser) aquests dirigents, i els surt la venada política cada dos per tres. Com a soci que ets, hauries de tindre dret a fer-los una bona colleja de tan en quant jejeje.

P ha dit...

tiu! crec que és el primer cop que estic d'acord amb l'anàlisi que fas sobre el barça... deus haver encertat :P No, en serio, totalment d'acord amb el que dius. AL LORO!

Goblin77 ha dit...

Jejeje!! Home Asymetrich no me les volia donar de marques! :) I estic d'acord amb tu que la ciència hauria de ser una cosa més lligada al dia dia de la gent i a les converses quotidianes. Encara que crec que el pensament general segueix sent que la ciencia es com una cosa estranya que només els fetillers saben interpretar. Gràcies a blogs com el teu o d'altres i altres medis s'intenta acostar una mica a la població tot allò que s'investiga. Per cert, també d'acord a que la cantera del Barça està en plena efervescencia. Però ha de ser una combinació de canterans, jugadors amb ganes, jugadors contrastats lo que faci un equip competitiu.

Pere ja saps que aquí sempre trobaràs analisis de futbol com calen. Sense pels a la llengua! :)
A mi em sembla que la secció de fitxatges del Barça no funciona massa.