dimarts, 15 de setembre del 2009

Reflexions despres del 13S

Primer de tot Felic Diada per tothom uns dies despres! Espero fos un gran dia per tothom! Per mi ho va ser tot i estar fora de Catalunya gracies a la especial visita d'un amic! :)


Em quedo parat la veritat. Resulta que en un municipi de Catalunya es munta una consulta popular i li plouen critiques de totes bandes sobre la organitzacio de la tal, el cens participant, la legitimitat i sobre algun incident aillat. Pero la veritat no veig cap reccio en contra de la manifestacio falangista programada pel mateix dia. Espero i desitjo que els dirigents espanyols no se sentissin identificats amb aquesta protesta falangista, tot i que la consulta d'Arenys no els hi sembles apropiada. Nomes he llegit que la vicepresidenta estaba preocupada per un llencament d'una pedra a algu que no estava a favor de la consulta, pero no ha afegit res mes sobre si una manifestacio feixista li sembla etic o no!!!

Pero no mirem nomes cap a Espanya, mirem-nos el melic com els espanyols pro-Espanya unida i indivisible diuen. On carai estaven ERC i CIU en aquest referendum d'Arenys. Tirant la pedra i amagant la ma? Quina postura clara van adoptar? Quin cony d'independentisme es aquest que professen? Deixen a a la societat civil i a entitats d'aquesta actuar sense cap tipus de clar suport. O sigui la societat civil d'aquest pais sembla prendre's molt mes en serio que ells la idea de una Catalunya independent o amb mes autonomia. No em val que alguns dirigents, com Artur Mas, diguin que votarien a favor, es troben a faltar fets. Mentrestant a tot aixo Montilla i companyia segueixen jugant a la ambiguitat i els de ICV ara li fan la guerra a una cantant israeliana per unes declaracions potser no gaire encertades. Senyors algun dia es decidiran a treballar per lo que els han escollit?

Per altre banda, intento segui la prensa des de fora del pais i em trobo amb que la majoria de les noticies sobre la diada estan relacionades amb com va passar el dia el senyor Laporta. Pero a qui collons li importa el que faci aquest bon home? Que estem esperant un nou mesies? Un nou Guardiola de la politica com he llegit no recordo on. Pero que passa amb l'estatut? Que passa amb els diners que han d'arrivar del Govern central i no arriven? On esta la inversio en recerca? Quines mesures s'han pres a nivell local per aturar la crisi i ajudar als aturats? Que collons foten els mossos cascant a tot lo que se belluga quan hi ha manifestacions?

Aixo pot semblar el post d'algu que pensa que la politica no serveix per res, pero es tot lo contrari. Pero me pregunto una cosa ... algu pensa fer politica de debo i compromesa amb la gent que t'ha votat?

4 comentaris:

Asimetrich ha dit...

No sé si em confonc, però crec q vaig veure imatges del Puigcercós al mateix Arenys el dia del referèndum ?. Bé, no sé si era allà o no, però sí que el vaig veure fent algunes declaracions sobre el tema.

Però a banda d'això, aquí els polítics no es mullen, és un tema incòmode per ells perquè la societat encara no s'ha definit i, per tant, no tenen una idea formada encara. Ells van al que la gent demana, home, siguin del color que siguin. Sobre la resta de temes no tenen opinió

Goblin77 ha dit...

Tens rao, el Puigcercos estava el dia, ho he sentit pel tres a la carta. Pero lo collonut es que ERC no estava darrere la organitzacio .... i me sobta!

Es el que falta si, una mica de definicio. Si promous una idea hi has d'anar fins al final. Poden haver matitzacions pero cony es que sembla que tots son partits de cntre ara! :)

I en lo que van seguint aviam que fa la poblacio per ells definir-se em sembla patetic. Aixo es fer populisme, no politica!!

Cagun l'ou mira que en podriem parlar d'aixo ara a Santa Tecla eh lladre! Ja ha comencat i aquest any no hi som cap dels dos!!!

Asimetrich ha dit...

Sí sí, anar xerrant d'això i després ens perdem els concerts...jejeje. Jo crec que Sta Tecla ens trobarà a faltar aquest any ;-)

El que va passar, pel que tinc entès, és que la consulta es va aprovar a l'ajuntament, però amb posterioritat un jutge va dir que no era legal, per la constitució i aquestes mandangues. Per això va haver de fer-se al marge dels polítics.

El que els va anar de perles, per cert, per escurrir el bulto i no mullar-se.

Goblin77 ha dit...

La constitució no deixa fer consultes en institucions públiques o lligades al estat crec. Però com be dius a la darrera frase, això va ser l'excusa perfecte per ells. Ara ja ni els polítics es posicionen. Crec que en un fet com aquest ERC i CIU haurien d'haver estat darrere, està totalment dins les seves idees básiques!